“УТАМУЙ МОЇ ПЕЧАЛІ” – чудотворна ікона України.

Шанований образ Пресвятої Богородиці „Утамуй моя печалі” був перенесений у поліський край у 1903 році ченцями зі Святої Гори Афон при архієпископі Волинському та Житомирському Антонії (Храповицькому). При перенесенні святиня явила себе численними чудесами. Чудотворний образ помістили у Городницькому в чоловічому монастирі в честь Георгія Побідоносця.
У радянські роки гонінь на віру ікона була втрачена. Однак у 1944 році святиня чудесним образом була віднайдена і знову зайняла своє місце у Городницькому Свято-Георгіївському храмі.
Милістю Божою з 1979 року у Городниці відроджується монастир. У ньому перебувають одночасно жіноча та чоловіча чернечі громади. У соборі святого великомученика Георгія Побідоносця, спорудженого у 1903 році, нині і перебуває чудотворний образ.
28 вересня 2018 року Священний синод УПЦ прийняв рішення: «Прославити Городницьку ікону Божої Матері «Утамуй мої печалі», встановити святкування на честь Городницької ікони Божої Матері «Утамуй мої печалі» 7 лютого. (н.с.) Це єдина чудотворна ікона «Утамуй моя печалі», відома нині в Україні.