14 вересня – День пам’яті Прп. Симеона Стовпника

14 вересня – День пам’яті Прп. Симеона Стовпника, престольне свято в Городниці.
Богослужіння цього святкового дня відбулося в новозбудованому храмі в честь ікони Божої Матері “Утамуй мої печалі Городницька”. Божественну літургію очолив Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, керуючий справами УПЦ. Йому співслужили Митрополити Тульчинський і Брацлавський Іонафан, Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, Володимир-Волинський і Ковельський Володимир, Архієпископи Бучанський Пантелеімон, Городницький Олександр, Фастівський Даміан, Ладижинський Сергій, насельники монастиря та численні гості у священному сані.
Божественні піснеспіви виконував зведений братський хор.
У спільній молитві зібралися віряни з різних єпархій України, хресною ходою прибули віруючи з міста Корець Рівненської єпархії.
У своїй проповіді Митрополит Антоній особливу увагу звернув на необхідність дотримуватись християнських правил у повсякденному житті і пам’ятати, що в душі кожного з нас живе Христос!
Після літургії відбулась хресна хода та піднесена молитва Прп. Симеону Стовпнику. Владика Антоній тепло привітав намісника монастиря Владику Олександра, ігуменю Зою, насельників монастиря всіх присутніх зі святом та побажав бути вірними Канонічній Православній Церкві, скорого миру нашій країні. #horodnicanews